Stages, Nieuws stage

Stage NOS Nieuws

NOS Nieuws is altijd op zoek naar JOUrnalistiek talent!


We hebben plek voor 15 stagiairs die starten in december 2019 of januari of februari 2020 voor 3 maanden.

Je kent de NOS van de sport- en nieuwsprogramma’s op tv en radio, maar de NOS heeft dagelijks ook miljoenen gebruikers via NOS.nl en verschillende NOS-apps. 

Bij NOS Nieuws hebben we altijd een aantal stagiairs rondlopen. Drie keer per jaar werven we onze stagiairs via een Stagepitchdag en kunnen tientallen studenten laten zien wat ze in huis hebben. 

Op deze Stagepitchdag ben je de hele dag in touw. Je pitcht je ideale nieuwsitem, maakt een kennistest en wordt geïnterviewd door een paar NOS’ers. Je volgt een workshop waar je leert hoe je een perfect radio-, televisie- of internetitem maakt. De dag eindigt met een afsluitende borrel en een rondleiding over de Nieuwsvloer. 

Zo komen wij aan toptalent en krijg jij een eerste beeld hoe het is om bij de NOS stage te lopen. 

De NOS

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Nieuws, sport en evenementen: 24 uur per dag, zeven dagen per week. Online, op televisie, radio en in de app.

We willen de beste zijn, met relevante en goed vertelde verhalen. Daarvoor bedenken we steeds nieuwe vormen.

Bij de NOS werken ruim 750 mensen: van nieuwsjagers tot sportverslaggevers en van social media-specialisten, tot staf- en administratietalenten. Samen maken wij de NOS.

Hoe ziet je stage eruit?

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie: je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen. Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. 

De meeste deelredacties werken multimediaal: zowel radio, televisie als online. Er zijn ook redacties die werken voor een specifiek medium, zoals het NOS Radio 1 Journaal.

Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

Waar kan je binnen NOS Nieuws stage lopen?

  • Bij het NOS Radio 1 journaal en het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co is plek voor de echte radioliefhebber. Iemand die snel wil inspelen op actuele gebeurtenissen. Of ga je aan de slag met onze nieuwsbulletins op NPO Radio 2 of 3FM?
  • De Binnenland- en Buitenlandredacties zijn grote dynamische redacties, waar je leert nieuws snel te verwerken en verhalen grondig uit te zoeken.
  • NOS op 3 (Online, NOS Stories en 3FM) zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je nieuwsverhalen voor jongeren op een verrassende manier op alle platformen.
  • Bij het NOS radioprogramma Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren.
  • Als televisiemaker voel je je thuis bij het NOS Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Hier schrijf je heldere teksten voor onze jongste doelgroep.
  • Bij NOS Online (nos.nl) ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg.
  • Bij de Economieredactie is het belangrijk dat je economische ontwikkelingen doorziet en vertaalt naar wat die betekenen voor het dagelijks leven.
  • Op onze Haagse redactie staat de politiek centraal en help je mee om van politieke gebeurtenissen en besluiten verhalen te maken voor radio, televisie en online.

De redacties van NOS Nieuws werken op rooster; dat betekent dat je tijdens je stage te maken krijgt met onregelmatige werktijden ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Ons verlanglijstje

Je volgt een hbo-opleiding of studeert aan de universiteit. Je bent enthousiast, creatief en een echte doorzetter. Je durft vragen te stellen, bent kritisch om achter het ware verhaal te komen en nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Leuk als je al wat komt brengen, maar we verwachten vooral dat je veel van ons wilt leren!

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en sta je ingeschreven bij een hbo of wo-opleiding? Solliciteer dan vóór 27 september via onderstaande button. De eerstvolgende StagePitchdag is op vrijdag 11 oktober 2019 voor stages die starten in december 2019 of januari of februari 2020.

Stuur je sollicitatie online om er zeker te zijn dat we hem in behandeling nemen

Dienstverband Tijdelijk dienstverband 3-6 maanden
Omvang functie Onbekend
Aantal vacatures 1
Plaats Hilversum
Land Nederland
Referentienummer 2019/50
Gepubliceerd 08-08-2019
Uiterste datum 26-09-2019

Takaisin avoimiin työpaikkoihin